به گزارش خبرگزاری تسنیم، آرسن ونگر سرمربی پیشین آرسنال که اکنون کارمند فیفا است و عضو هیئت فنی اتحادیه بینالمللی فوتبال بر لزوم تغییر قوانین مربوط به آفساید برای پایان دادن به جنجالها درباره گرفتن آفسایدهای میلیمتری تأکید کرد.
در فصل جاری جنجالهای فراوانی به خاطر حساسیت به خرج دادن بیش از اندازه VAR در تشخیص موقعیتهای آفساید صورت گرفت، چرا که بعضاً داوران برای تشخیص درست مجبور میشوند و بارها و زوایای مختلف صحنههای مشکوک را تماشا کنند که این از یک سو باعث گرفته شدن زمان بازی و افت هیجان آن شده و از سوی دیگر نارضایتیهایی را به خاطر سختگیری بیش از اندازه به همراه داشته است.
طبق قوانین فعلی هر بخشی از بدن، سر یا پای یک بازیکن که در لحظه ارسال توپ برای او از آخرین مدافع حریف به دروازه حریف نزدیکتر باشد در موقعیت آفساید قرار دارد. این موضوع سبب شده که کمک داوران ویدئویی بیش از اندازه سختگیری کنند. به عنوان مثال در یکی از بازیهای این فصل لیگ برتر انگلیس میان تیمهای لیورپول و ستونویلا، داور گل رحیم استرلینگ را به خاطر قرار داشتن زیر بغل او در موقعیت آفساید مربوط کرد که این اتفاق با واکنش طعنهآمیز یورگن کلوپ در پایان آن بازی همراه بود.
ونگر در این خصوص گفت: سختترین مسئلهای که کمک داوران ویدئویی با آن مواجه هستند، قانون آفساید است. شما باید آفسایدهایی میلیمتری را هم تشخیص دهید و اعلام کنید. این سبب شده که عملاً بینی یک بازیکن هم باعث قرار گرفتن او در موقعیت آفساید شود. وقتش شده است که هرچه زودتر فکری به حال این موضوع کنیم. شرایط لازم برای تغییر این قانون به وجود آمده و وضعیت دیگر نباید طوری باشد که قرار داشتن بینی یک بازیکن در موقعیت آفساید، گل او را باطل کند بلکه زمانی باید آفساید اعلام شود که او با آن عضو از بدنش گل زده باشد. حال اگر دیگر اعضای بدن او جلوتر از مدافع حریف واقع شده باشد هم مهم نیست.
ونگر افزود: اگر این قانون تصحیح شود، مشکل آفساید هم برطرف میشود و در آن صورت دیگر تشخیصهای میلیمتری که نتیجه جلوتر قرار گرفتن بخشی از بدن بازیکن مهاجم جلوتر نسبت به آخرین مدافع حریف، انجام نمیشود.
اتحادیه بینالمللی فوتبال به عنوان نهاد قانونگذار این رشته ورزشی قرار است جلسه سالانه خود را در پایان ماه فوریه در شهر بلفاست پایتخت ایرلندشمالی برگزار کند و در آن به موضوع آفسایدهای میلیمتری هم رسیدگی خواهد شد. تغییر قوانین فوتبال به کسب رأی از سوی سه چهارم اعضای این اتحادیه نیاز دارد و در صورت تصویب، قانون جدید از ابتدای رقابتهای یورو 2020 اعمال خواهد شد.
انتهای پیام/
منبع مطلب: خبرگزاری تسنیم